Cookie Consent by Free Privacy Policy website Akut banarbete mellan Gnesta och Flen | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Var uppmärksam på din resa med Mälartåg 31 mars till 4 april

På grund av ett akut banarbete mellan Gnesta och Flen kommer trafiken att förändras på olika sätt för dig som reser mellan Hallsberg – Stockholm, Linköping-Sala och Norrköping-Nyköping-Stockholm torsdag 31 mars till måndag 4 april. Planerar du att resa på dessa linjer under denna period behöver du vara extra uppmärksam. Reser du en längre sträcka som inkluderar byte till ett annat tåg kan du behöva välja en tidigare avgång med Mälartåg för att inte missa ditt byte.

Trafikverket genomför det akuta banarbetet med kort varsel. Endast ett spår används för tågtrafik på en 15 kilometer lång sträcka mellan Gnesta och Flen mellan torsdag 31 mars och måndag 4 april. Det är en sträcka där normalt många tåg kör. Banarbetet påverkar därför både fjärrtågsresenärer och resenärer på flera Mälartågslinjer.

Hallsberg-Katrineholm-Stockholm

Ett flertal inställda avgångar under denna period. Vissa avgångar ersätts med buss. På avgångar som körs har längre restid och med förseningar, på grund av banarbetet. Läs mer uppdaterad information om din avgång berörs under Läget i trafiken.

Linköping-Norrköping-Eskilstuna-Västerås-Sala

Inga Mälartåg kör mellan Katrineholm och Flen på söndag 3 april. Ersättningsbussar kommer att gå mellan Katrineholm och Flen samt direkt mellan Katrineholm och Eskilstuna utan stopp emellan. Tågen kommer att gå som vanligt mellan Katrineholm – Linköping C och Flen – Sala. Läs mer uppdaterad information och om din avgång berörs under Läget i trafiken.

Norrköping-Nyköping-Stockholm

Inställda avgångar på torsdag och eventuellt ytterligare. Läs uppdaterad information om din avgång berörs under rutan Läget i trafiken.

På SJs linje Linköping-Stockholm-Gävle 

ställs samtliga avgångar in. SJs resenärer kan genom biljettsamverkan i stället resa med Mälartågs avgångar på Norrköping-Nyköping-Stockholm.

Under dagarna som banarbetet pågår behöver du vara extra uppmärksam på trafikläget för din resa.

  • Restiden kan bli längre än normalt, på grund av nedsatt hastighet på banarbetssträckan/eller bussersättning. Välj gärna en tidigare avgång.
  • Om du redan köpt biljett med Mälartåg gäller din biljett på föregående eller nästkommande avgång på samma sträcka. Du behöver inte boka om din biljett.
  • Om du köpt biljett med byte där samtliga sträckor körs av Mälartåg behöver du inte boka om din biljett om du missar bytet. Du kan resa på samma biljett på nästa avgång.
  • Om du har en köpt kombinerad resa med ResPlus, som då inkluderar byte till annan tågoperatör – välj en tidigare avgång med Mälartåg för att minska risken för att missa bytet. Missar du bytet till annan tågoperatör, kontaktar du Mälartåg Kundservice som hjälper dig att boka om din fortsatta resa. (malartag.se/kundservice)
  • Uppdaterad trafikinformation för avgångar det närmaste dygnet hittar du även på Trafikverkets tågtidtabell.