Cookie Consent by Free Privacy Policy website Buss ersätter tågen Knivsta – Uppsala helgen 12-13 mars | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Buss ersätter tågen Knivsta – Uppsala helgen 12-13 mars

Tågtrafiken är avstängd mellan Knivsta och Uppsala från natt mot lördag 12 mars kl. 01:10 till och med måndag morgon 14 mars kl. 04:10 på grund av ett planerat brobygge vid Knivsta station.

Det planerade brobygget innebär att Mälartåg på linjerna Örebro – Uppsala, Eskilstuna – Uppsala, Arboga – Uppsala och Stockholm – Uppsala är inställda på sträckan Knivsta – Uppsala, i båda riktningarna, under lördag och söndag 12–13 mars.

Tänk på att ersättningsbussarna har andra avgångstider än tågen. Bussen ansluter till och från tågens ordinarie tidtabell. I Uppsala avgår ersättningsbussen därför ca 20 minuter tidigare än tågets ordinarie avgångstid, för att hinna med bytet till tåg i Knivsta för vidare resa. Resenärer som ska till Uppsala byter till buss som går i anslutning till tågets ankomst i Knivsta. Den totala restiden mot Uppsala förlängs med ca 10 minuter.

Buss 40M ersätter tågen på sträckan Knivsta – Uppsala (och omvänt). Se tidtabellen här.

Hållplatser för ersättningsbuss:

  • I Uppsala går bussen från hållplats E3
  • I Knivsta går bussen från hållplats BX

Aktuell trafikinformation hittar du som vanligt alltid i rutan Läget i trafiken på startsidan.

 

Foto: Wikipedia/AleWi