Cookie Consent by Free Privacy Policy website Förbättrad trafikinformation i Mälartågs app | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Förbättrad trafikinformation i Mälartågs app

Nu kan du snabbt och enkelt se den senaste trafikinformationen i appen när du söker din resa och på den köpta biljetten.

Förutom spårinfo och ordinarie avgångs- och ankomsttid, kan du se realtidsinformation om spårändringar, justerade avgångs- och ankomsttider, orsaker till förseningar, samt information om inställda tåg och ersättningsbussar.

Fram mot hösten kommer motsvarande funktioner också att finnas på mälartåg.se, och du kommer även att kunna få personaliserad trafikinformation i appen när du bokar resa genom Mitt konto. Exempelvis pushnotiser med trafikavvikelser för köpt resa och möjlighet att bevaka trafikinformation för vald avgång.

Överblick av vyer för trafikinfo i Mälartåg app

Du kan se aktuell trafikinformation när du söker din resa, på vald avgång samt på köpt biljett.

Var trafikinformationen kommer ifrån

All trafikinformation i Mälartåg app hämtas automatiskt från Trafikverkets databas och är alltid preliminär, vilket betyder att avgångs- och ankomsttiderna kan komma att tidigareläggas eller skjutas fram ytterligare. Mälartåg app visar alltid samma information som exempelvis tågtavlorna vid stationen.

På startsidan på mälartåg.se kommuniceras störningsinformationen på samma sätt som tidigare, i Läget i trafiken och vid behov även som attentionnyhet.

Vanliga frågor och svar om trafikinformation i Mälartågs app

Det står bara att tåget är ersatt med buss, men hur vet jag varifrån bussen går?

Om det anges från vilken hållplats bussen avgår, kan du oftast hitta denna på en stationskarta på den aktuella stationen. Du kan också få en vägbeskrivning med karta till samtliga hållplatser för ersättningstrafik från Mälartågs stationer via denna länk.

Behöver jag inte gå in på er hemsida för trafikinformation om min linje längre?

Den mer detaljerade trafikinformationen kring vissa trafikstörningar under Läget i trafiken på mälartåg.se hanteras av vårt trafikföretags driftledning, och kommer till en början inte att synas i Mälartåg app. I höst kommer dock samma information även synas i appen på berörd avgång. På webben hittar du även information om kommande planerade banarbeten.

Fler frågor och svar kopplade till trafikfinfo, ombokning mm hittar du här.