Cookie Consent by Free Privacy Policy website Risk för störningar i trafiken till följd av systembyte hos Trafikverket | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Angående systembyte hos Trafikverket

Trafikverkets byte av planeringssystem i samband med att den nya tidtabellen trädde i kraft natten till söndagen den 11 december påverkar samtliga tågföretag i Sverige, inklusive Mälartåg, och hela tågtrafiken i många led. Till följd av fortsatt risk för störningar i trafiken har vi förberett åtgärder om störningar skulle uppstå de närmaste veckorna.

Förstärkt närvaro av servicevärdar på stationerna

Våra servicevärdar finns sedan tidigare på stationerna i Stockholm, Uppsala, Nyköping, Eskilstuna, Västerås, Gävle och Katrineholm. Dessa är på plats under för- och eftermiddagar på både vardagar och helger, när det är flest som reser. Nu förstärker vi närvaron ytterligare i Uppsala och Stockholm C med fler servicevärdar som också kommer att finnas på plats under hela dagen. I Södertälje Syd och Örebro sätts det även in servicevärdar på för- och eftermiddagar. Servicevärdarnas uppgift är att informera och hjälpa resenärerna, inte minst vid trafikstörningar.

Standbybussar på flera större stationer

Det kommer att finnas standby-bussar på åtta större stationer, som snabbt kan sättas in om problem och störningar uppstår. Standby-bussar på plats innebär kortare ledtider från det att trafikstörning uppstår till dess ersättningstrafiken kan avgå med resenärer. Men om stora störningar i tågtrafiken till följd av systembyte kan det också bli problem med ersättningstrafiken med bussar. Det råder generell brist på busschaufförer och personalen kommer inte att räcka till om trycket på ersättningstrafik från många tågbolag blir extremt stort.

Kundservice förstärker bemanning

Vår Kundservice har förstärkt bemanningen med kundservicemedarbetare sedan den 11 december och de närmaste veckorna.

 

Det är extra viktigt att du håller dig uppdaterad om din resa genom att följa trafikinformation på malartag.se eller Trafikverket samt att vara ute i god tid.