Cookie Consent by Free Privacy Policy website Upptåget nu en del av Mälartåg | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Upptåget nu en del av Mälartåg

Från den 12 juni blev Upptågets linjer Uppsala-Gävle och Uppsala-Sala en del av Mälartåg och bytte namn. Men mycket annat blir sig likt för UL:s resenärer.

Regionaltågslinjerna Uppsala-Tierp-Gävle och Uppsala-Morgongåva-Heby-Sala har tidigare drivits av UL under varumärket Upptåget och biljetterna har sålts i deras kanaler. Från den 12 juni bytte Upptåget namn till Mälartåg, när det blev en del av Mälartågs linjenät.

Är du UL-resenär är det mesta sig likt. Du köper enklast dina biljetter hos UL för att resa med Mälartåg på dessa sträckor. Tågen är de samma med samma tidtabell, men det står Mälartåg på tågen. Du kan läsa mer på ul.se där mer information finns samlad.

Reser du från andra delar av Mälardalen kan du även köpa Mälartåg enkelbiljett för sträckorna Uppsala-Tierp-Gävle och Uppsala-Sala på malartag.se eller i Mälartågs app. Det betyder att resenärer kan resa med Mälartåg på fem linjer, från Linköping i söder till Gävle i norr, Stockholm i öster och Örebro i väster.

Mälartågs linjer sedan 12 juni

 

Mälartågs linjer

Mälartågs linjekarta

 

 

En del nytt – men mycket som vanligt

Här sammanfattar vi det viktigaste för dig som resenär kring vad som är nytt och vad som är som vanligt nu när Upptåget blivit en del av Mälartåg. 

Nytt för dig som resenär

  • Från slutet på sommaren kommer du under veckans alla dagar åter kunna ta tåget hela vägen från Uppsala och Heby via Sala och Västerås (och vidare till Eskilstuna) utan att byta tåg i Sala. Det blir en enklare och bekvämare tågresa där det går att jobba ombord. Under sommaren kan du resa utan byte i Sala på helger. Denna resa köper du på malartag.se.
  • Fyra nya helgavgångar Uppsala-Sala, åtta i vardera riktningen från dagens sex. (se faktaspalt till höger.)
  • MTR har tagit över uppdraget att köra tågen, där de flesta medarbetarna från tidigare operatör följer med.
  • Reser du med Mälartåg från andra delar av Mälardalen kan du enkelt köpa enkelbiljett för tågresan i Mälartågs app och på malartag.se. I denna biljett ingår inte zongiltighet.
  • Hittegods har flyttats till Mälartåg hittegods i Stockholm.

Oförändrat

  • Som UL-resenär köper du din resa med Mälartåg inom UL:s område i ULs app eller försäljningskanaler. Biljetten är en zonbiljett, där övrig kollektivtrafik inom zonen ingår.
  • Tidtabellen och turtäten är i princip de samma som tidigare under Upptåget. UL:s biljetter gäller precis som tidigare på dessa sträckor.
  • Köper du din resa med Mälartåg hos UL vänder du dig till UL:s kundtjänst vid frågor och andra kundtjänstärenden, exempelvis återköp och förseningsersättning. För hittegods, synpunkter om själva resan med Mälartåg vänder dig till Mälartåg Kundservice via malartag.se.
  • Din Movingo periodbiljett gäller precis som tidigare inom UL.

Under rubriken Upptåget blir Mälartåg på sidan Vanliga frågor har vi samlat ytterligare svar på det du som resenär kanske undrar över nu när Upptågets tåg och linjer blivit en del av Mälartåg sedan 12 juni. Läs mer här