Cookie Consent by Free Privacy Policy website Var uppmärksam på trafikläget för din resa | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Var uppmärksam på trafikläget för din resa

Den fortsatta smittspridningen av Covid-19 i samhället har lett till att många lokförare och tågvärdar hos MTR, som är trafikoperatör för Mälartågs linjer, är sjukskrivna. Under perioden 13 januari–18 februari glesas därför trafiken ut under vardagar för att kunna leverera en mer förutsägbar tidtabell.

Detta innebär inställda avgångar på sträckan Norrköping – Eskilstuna C– Västerås – Sala och omvänt. Tågen på sträckan Sala – Eskilstuna C– Sala kommer därmed stora delar av dagen att trafikeras med en avgång per timme i stället för en avgång varje halvtimme.

Vidare ställs två avgångar in sträckan Eskilstuna C – Stockholm C – Eskilstuna C samt Hallsberg – Stockholm C- Hallsberg. Vissa avgångar kommer ersättas med buss.

Dessa tillfälliga ändringar i trafiken följs löpande tillsammans med utvecklingen av smittspridningen och kan komma att justeras eller förlängas. Situationen gällande antalet sjukskrivna tågvärdar och lokförare har visat tendenser på att förbättras, men eftersom det är svårt att förutspå hur smittspridningen kommer att utveckla sig kommer det fattas beslut om åtgärder i tidtabellen veckovis.

Ytterligare avgångar kan komma att ställas in med kort varsel. För dig som reser är det därför extra viktigt att du håller dig informerad om din planerade resa. Vilka tåg som är inställda och vilka ersättningsbussar som går kan du se under Läget i trafiken på vår startsida samt på Trafikverkets hemsida

Vid ersättningstrafik med buss kan du hitta mer information om avgångstider, följa bussen i realtid och se hållplatsläge på stationer på ersättningstrafik.nu .

Fortsätt visa omtanke när du reser!