Cookie Consent by Free Privacy Policy website Sommartider hos Mälartåg och nytt trafikföretag | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Sommartider hos Mälartåg och nytt trafikföretag

Nu när sommarlov och semestrar gör sitt intåg och färre reser med Mälartåg anpassar vi som vanligt vår trafik. I samband med sommartidtabellen tar trafikföretaget Transdev över driften av Mälartåg.

I år rullar tågen i sommartrafik under perioden 15 juni-11 augusti. Sträckorna påverkas i olika omfattning och under olika perioder. För att vara säker på när just ditt tåg går under sommaren, håll lite extra koll på tidtabellen i Mälartågs app eller på mälartåg.se. Här kan du läsa mer om trafiken i sommar.

Dagen efter att sommartidtabellen börjat gälla, söndag den 16 juni, tar Transdev över driften av trafiken på de fem regionaltågslinjerna, med över 12 miljoner resor per år.

Målet är att du som reser inte ska påverkas vid övergången den 16 juni, men vi har samtidigt respekt för den stora förändring det innebär att byta trafikföretag på bara några månader.

Du kommer att möta samma tågpersonal som tidigare, eftersom de nästan 700 medarbetarna har valt att fortsätta jobba med Mälartåg. Deras erfarenhet och engagemang är mycket viktig när vi nu fortsätter att utveckla Mälartåg och regionaltågresandet i Stockholm-Mälardalen.

Vi önskar er en härlig sommar!


Relaterade Artiklar

Mälartågs dubbeldäckare åker över sjön på en valvbro.

Transdev tar över ansvaret att köra Mälartåg från 16 juni

Tågen ska gå som planerat och ambitionen är att du som reser inte ska påverkas av övergången.

Läs mer om nyheten
illustration med ett mälartåg på en sommaräng med svalor och blommor

Sommartider i trafiken från 15 juni 

Från lördagen den 15 juni rullar Mälartåg i sommartrafik. Olika sträckor påverkas i olika omfattning, därför är det viktigt att hålla extra koll på tidtabellen. 

Läs mer om sommartrafiken