Cookie Consent by Free Privacy Policy website Teknisk utredning begränsar antalet sittplatser | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Teknisk utredning begränsar antalet sittplatser

Ett tekniskt fel som påverkar Mälartågs dubbeldäckare har identifierats. Då felet hänger samman med tågens tak innebär det att sittkapaciteten på övervåningen begränsas under en period med start fredag den 1 december.

Övervåningen på samtliga Mälartågs dubbeldäckare spärras av tillfälligt under den tid utredning pågår. Säkerheten för Mälartågs resenärer är högsta prioritet. 

Vi har i dag inget besked att ge om hur länge avspärrningarna behöver vara på plats, men utredningen har högsta prioritet. Vi försöker på alla sätt begränsa de negativa konsekvenserna för dig som reser genom olika åtgärder, som exempelvis längre tåg, ersättningstrafik med buss och biljettsamverkan med SL.

Bussar förstärker tågtrafiken på Tierp - Uppsala och  Eskilstuna - Södertälje syd på vardagar. Vilka avgångar det gäller ser du på startstidan under Läget i trafiken. 

Det begränsade antalet sittplatser ombord medför en ökad risk för trängsel ombord på vissa avgångar. Givet situationen är vi tacksamma om du som har möjlighet kan vara flexibel i ditt resande.

 


Relaterade Artiklar

image

Övervåningar på tågen öppnas igen

Med start på torsdagkvällen och successivt under natten mot fredag 8 december öppnas övervåningarna på våra dubbeldäckare åter upp för dig som reser. Säkerhetsutredningen som tillsattes har konstaterat att ingen säkerhetsrisk råder.

Läs mer
image

Fortsatt stängda övervåningar

Utredningen av det tekniska felet fortsätter skyndsamt, med er resenärers säkerhet som högsta prioritet.

Läs mer om aktuellt läge och vad vi gör.