Cookie Consent by Free Privacy Policy website Höstens heta evenemang i Mälardalen | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Höstens heta evenemang i Mälardalen

Att hösten kryper inpå oss betyder inte att det är slut på roliga evenemang för hela familjen, Nu öppnas äntligen portarna till inomhusarrangemang, med en salig blandning av allt från musik och film till sport och spökvandringar. Här är ett axplock av vad som händer i Mälardalen i höst – och dit du ofta lätt kan ta tåget! Text: Karin Wallén

Norrköping

En eftertänksam pilot skymmer solen med handen.

Musikal om 11 september

Den underhållande musikalen Come From Away är äntligen tillbaka på Östgötateatern. Den bygger på händelser i samband med terroristattacken den 11 september 2001 i New York, då 38 civila flygplan och 4 militära, fick omdirigeras till det isolerade kanadensiska samhället Gander på ön Newfoundland. Detta gjorde att stadens invånarantal mer än fördubblades i några dagar, med människor från hela världen.

När: 12 november-31 december.
Var: Östgötateatern.
Mer info: ostgotateatern.se

Uppsala

Uppsala Internationella Kortfilmsfestival

Uppsala Kortfilmfestival, som är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, har sedan starten 1982 etablerat sig som en av Europas viktigare kortfilmfestivaler.

När: 24-30 oktober.
Var: Slottsbiografen, Grand, Regina, Fyrisbiografen.
Mer info: shortfilmfestival.com

SM i Bugg & Rock´n´Roll

Bryt det trista novembermörkret med ett besök på svenska mästerskapen i bugg och rock’n’roll! Fartfylld musik och svängande kroppar i snabbfotad symbios utlovas, till publikens högljudda ovationer.

När: 11-12 november.
Var: IFU Arena.
Mer info: smidans.se

Örebro

Målade dödskallar i höstmörkret

Sveriges läskigaste stad

Under höstlovet, vecka 44, är det dags för det återkommande evenemanget "Spökstaden" i Örebro. Bered dig på årets kusligaste vecka i Sveriges läskigaste stad. Den här veckan fylls hela staden med olika evenemang. Det blir bland annat spökjakt i Wadköping, spökvandringar på slottet och spökfilmer på biograferna.

När: 29 oktober-6 november.
Var: Wadköping, slottet och andra platser.
Mer info: spokstaden.se

Stockholm

Friends. Malin Baryard och Indiana hoppar.

Hästarna intar Friends

Under fyra intensiva dagar blir det hästsport i världsklass och fantastiska shownummer, när Sweden International Horse Show intar Friends Arena. Här presenterar sig de nyaste stjärnorna, och utmanar mer kända namn i både hoppning och dressyr. Men det är inte allt – det blir överraskande uppvisningar och showinslag med både små och stora hästar – och, som traditionen bjuder – en och annan agilityhund.

När: 24-27 november.
Var: Friends Arena.
Mer info: horseshow.se

Västerås

Scen från pjäsen Antikrists mirakler.

Falska gudar i Västerås

Under hösten spelas Antikrists mirakler, baserad på Selma Lagerlöfs roman med samma namn, på Västmanlands Teater. Här får Selmas mest okända, och samtidigt mest missförstådda roman, nytt liv och relevans i en föreställning som är lika mycket en fest för ögat som för fantasin.

När: 17 september-17 december.
Var: Västmanlands Teater.
Mer info: vastmanlandsteater.se


Relaterade Artiklar

Människor promenerar i solen längs en å som rinner genom Trosa

Klimatsmarta utflykter i Mälardalen

Det finns mängder av aktiviteter och utflyktsmål runt om i Mälardalen med fokus på miljö och hållbarhet. Vi har samlat några smultronställen som hjälper oss bidra till en mer hållbar konsumtion och en grönare planet.

Till våra hållbara tips
person cyklar i skogen på en mountainbike

Över stock och sten i Bergslagen

Bergslagen är ett eldorado för mountainbikecykling. I Sveriges ledtätaste område finns något för alla cyklister.

Läs om Bergslagen Cycling
En istäckt sjö vid soluppgång med en ensam långfärdsskriskoåkare

Njut av vintern – Tips på härliga utflykter i Stockholm-Mälardalen

Låt inte vintermörkret få dig att stanna hemma i soffan. Ute väntar underbara vinterutflykter runt om i Stockholm - Mälardalen.

Upptäck vintern i Mälardalen