Cookie Consent by Free Privacy Policy website Vanliga frågor | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Vanliga frågor

Vi har samlat ihop det våra resenärer ofta undrar över så att du snabbt kan hitta svar på dina frågor. Här hittar du nästan allt du behöver veta när du reser med oss.

Resa med barn

Barn under 7 år får av säkerhetsskäl inte resa ensamma. Det går bra för barn och ungdomar från 7 år och uppåt att resa själva.

Resenär med giltig Vuxen eller Ungdom/Studentbiljett får utan kostnad ta med två barn upp till och med 6 år. Här kan du läsa mer om hur det fungerar att resa med barn.

När du reser med Mälartåg får du alltid ta med dig upp till två barn till och med 6 år per betalande resenär, men för andra året i rad höjer vi tillfälligt åldersgränsen.

Under perioden 24 maj - 18 augusti har vi en sommarkampanj som innebär att du får ta med dig två barn upp till och med 11 år för 0 kronor per betalande resenär. Kampanjen gäller endast för enkelbiljetter köpta på mälartåg.se eller i Mälartåg-appen.

Här kan du läsa mer om erbjudandet för medföljande barn.

 

Det går bra att ta med barnvagn ombord. Barnvagnar ska placeras i Flexvagnen som du lättast identifierar genom att den blå färgen på utsidan av flexvagnen har dragits ned något. Här kan du se var i tåget du bäst placerar barnvagnen.

 

Läs mer om barnvagn ombord och om att resa med barn på Mälartåg.

Ja, det finns rabatterat pris för barn, ungdomar och studenter. Här kan du läsa mer om åldersgränser och övriga villkor för rabatterat pris.

Just nu pågår vår sommarkampanj där du kan ta med dig två barn upp till och med 11 år för 0 kr per betalande resenär vid köp av enkelbiljett via mälartåg.se eller från vår app. Erbjudandet gäller under perioden 27 maj - 18 augusti.

Mälartågs dubbeldäckare har en flexvagn i varje tågsätt. I flexvagnen finns det plats för alla. Här hittar du två rullstolsplatser, utrymme för cyklar, större bagage och barnvagn samt även en toalett med skötbord. Här kan du läsa mer om flexvagnen.

Ja, det finns rabatterat pris för ungdomar och studenter. Här kan du läsa mer om åldersgränser och övriga villkor för reducerat biljettpris.

Ja, det finns skötbord i den rullstolsanpassade toaletten. Här kan du läsa mer om hur det funkar ombord.